Uitvaartfilm is een blijvende herinnering van de uitvaart van uw dierbare voor u en voor de afwezigen tijdens de plechtigheid.


Een uitvaartfilm laten maken nu tijdelijk vanaf €995,- Ook met livestream mogelijkheden.

Een uitvaartfilm laten maken

Het verlies van een dierbare verwerkt iedere betrokkene op zijn eigen manier. Een uitvaartfilm kan helpen bij het rouwproces en om het afscheid een goede plaats in de herinneringen te geven.

Bij het herbeleven van de uitvaart zult u momenten terug zien die u even had gemist. Maar ook de mooie woorden tijdens de plechtigheid werkelijk te horen.

Voor mensen die niet aanwezig konden zijn tijdens de uitvaart helpt een begrafenisvideo of crematie video ook. Zij kunnen alsnog de beelden terug zien en afscheid nemen van hun dierbare.

Bij het overlijden van een dierbare gebeurt er erg veel qua emotie maar ook qua regelwerk. Als u besluit de uitvaart te laten filmen dan hoeft u maar een telefoontje of mailtje naar ons te doen. U bespreek met onze uitvaart videograaf wat uw wensen zijn. De dag van uitvaart en de locatie en verder kunnen wij ons prima redden.
Wij hebben voldoende ervaring om ter plekke in te kunnen spelen op momenten die voor u van belang zijn.

Een crematie video of begrafenis video

Tijdens de uitvaart zullen wij zo discreet mogelijk aanwezig zijn en op een respectvolle manier omgaan met alle aanwezigen. We leggen alle zaken vast op film om uiteindelijk een sfeervolle herinnering te creëren.

Zoals het woord als is een crematie video bedoeld voor een crematie ceremonie. Een begrafenis video voor een begrafenis plechtigheid. Beide video's worden ook wel uitvaartfilms genoemd. Onze uitvaartfilms leggen de gehele uitvaart van begin tot eind vast.

Voorbeelden

Wij zijn discreet in onze voorbeelden te publiceren op internet. Alleen met toestemming van de nabestaanden mogen wij de video’s laten zien. Enkele hiervan staan met toestemming in ons verborgen uitvaart film portfolio. Om toch een idee te geven van bijvoorbeeld een uitvaartfilm, hebben wij in samenwerking met RememberMe hieronder een voorbeeld geplaatst.

Onze Uitvaartfilm mogelijkheden


Uitvaartfilm laten maken

Crematie video

Met een crematie video wordt de gehele crematie plechtigheid gefilmd inclusief de momenten er om heen. Zo wordt de samenkomst van de belangstellenden evenals de aankomst van kist gefilmd. Gevolgd door de plechtigheden in aula van het crematorium. Anderzijds worden de condoleance er na op gepaste wijze gefilmd.

Begrafenis video

Met een begrafenis video wordt de aankomst van de rouwstoet gefilmd inclusief de momenten er om heen. Zo wordt de samenkomst van de belangstellenden gefilmd. Hierna volgt de aankomst van de kist en wordt de grafgang en de teraardebestelling geregistreerd. Ook de condoleance op de begraafplaats er na wordt op gepaste wijze gefilmd.


Uitvaartvideo laten maken
begrafenis video laten maken

Herinneringsfilm

Een herinneringsfilm brengt het leven in beeld van degene van wie er afscheid genomen. Dit voor familie en vrienden. Een waardige en memorabele levensloop van gebeurtenissen worden allemaal verwerkt tot een mooie herinneringsfilm met passende achtergrond muziek. Op basis van aangeleverde foto’s en video materiaal kan deze film ter nagedachtenis aan de overledene worden gemaakt.
Een herinneringsfilm kan na maar ook tijdens de uitvaart zelf worden ingezet.


Samenvatting video

De bovenstaande video's geven aan wat er zoal mogelijk is zoals bijvoorbeeld een crematie video. Standaard wordt er een uitvaartfilm van circa 15 minuten geleverd. Er is echter ook een samenvattingsvideo mogelijk. Een samenvatting video geeft in 5 minuten een complete weergave van de uitvaartfilm weer. Ook worden alle ruwe beelden door ons digitaal bewerkt en aangeleverd.

Onze Werkwijze

Bij het overlijden van een dierbare gebeurt er erg veel qua emotie maar ook qua regelwerk. Als u besluit de uitvaart te laten filmen dan hoeft u maar een telefoontje of mailtje via deze website te sturen. U beschrijft of u graag een crematie video of begrafenisfilm wilt. En daarnaast de dag van uitvaart evenals de locatie en verder kunnen wij ons prima redden.
Wij hebben voldoende ervaring om ter plekke in te kunnen spelen op momenten die van belang zijn.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat wij ook de contactgegevens ontvangen van de uitvaartondernemer om specifieke wensen rondom de uitvaart te bespreken.
Bovenal werken snel. Na de uitvaart krijgt u binnen een week al de eerste versie opgeleverd.


  • Contact

    Middels een simpel Whatsappje, telefoontje, emailtje of offerte aanvraag, kunt u vragen naar de beschikbaarheid en kenbaar maken dat u de uitvaart gefilmd wil hebben. Hierin kunt u aangeven wat belangrijk is en wie u uitvaartondernemer is. Met deze persoon kunnen wij inhoudelijk verder de zaken afspreken. Aan dan hand van dit contact sturen u diréct eerst een vrijblijvende offerte toe.

  • De uitvaart

    Tijdens de uitvaart zullen wij zo discreet mogelijk aanwezig zijn en op een respectvolle manier omgaan met alle aanwezigen. We leggen alle zaken vast op film om uiteindelijk een sfeervolle herinnering te creëren op video.

  • Uw film

    De beelden verwerken we tot een passende montage en leveren rond een week de eerste versie op. De video zijn in op full HD .mp4 formaat en worden middels een WeTransfer naar u verstuurd. De eerste video is altijd een eerste versie die u mag voorzien van feedback. Deze feedback zullen wij verwerken tot een aangepaste video en naar versturen. Indien nodig mag u ook deze versie weer van feedback voorzien.

Prijzen en opties


Onze prijzen all-in prijzen. Dat betekend dat alle getoonde prijzen inclusief btw en reis- en parkeerkosten zijn. Geen verborgen addertjes maar totaal bedragen. Zodoende kom je nooit voor financiële verrassingen te staan.

Daarnaast levert VideoCompany u gegarandeerd de beste kwaliteit. Alleen door het leveren van de beste uitvaartfilms behoudt VideoCompany haar tevreden klanten. Wij zorgen voor filmische opnames met mooie beelden en echt geluid. Door een zeer professionele video montage wordt vervolgens een mooie uitvaartfilm gemonteerd.

Video opties

Livestream
Bij een live streaming worden video opnames direct live uitgezonden naar een besloten social media kanaal zoals Facebook, YouTube of een webcast platform. Ideaal voor degenen die niet tijdens de uitvaart aanwezig kunnen zijn.
Dit kan ook met multicam registratie. Er wordt met verschillende camera's tegelijk gefilmd waarbij deze beelden geschakeld live weergegeven worden. De camera's staan zo opgesteld dat vanuit verschillende hoeken één onderwerp gefilmd kan worden.
Zo wordt je uitvaart direct live gestreamt aan degenen die niet aanwezig konden zijn.

Samenvatting video
Vanuit de ruwe opnames kunnen wij tegen een meerprijs iedere gewenste montage leveren.

Integrale opnames
Standaard filmt de videograaf met de camera op de schouder en filmt zo vanuit verschillende posities verschillende beelden. Het is echter ook mogelijk om een 2e camera neer te zetten die gericht is naar een plek en bijvoorbeeld een toespraak of uitvaartstoet integraal opneemt.

Langere opnames of langere video's
We gaan er vanuit dat de uitvaart ongeveer een halve werkdag duurt; als het programma langer is laat dat ons dan van te voren weten. Ook zijn er tegen een meerprijs langere uitvaartfilms mogelijk.

Herinneringsfilms
We kunnen van de te voren een levensloop film monteren die dan op een aanwezig scherm tijdens de uitvaart wordt getoond. Deze korte herinneringsfilm van ca 5 minuten wordt gemaakt op basis van aangeleverde foto's en video's. Deze kunt u via WeTransfer digitaal naar ons versturen. Wij zorgen voor een (gewenste) passende achtergrond muziek en maken er een mooie video montage van.


De oprichters van VideoCompany hebben meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van video’s. Graag staan we u te woord.