Met een documentaire van VideoCompany laat je het verhaal van je onderneming zien.

Documentaires zijn er al vanaf €999,-

Een documentaire voor je bedrijf, producten, diensten of misschien wel voor een langdurige proces: Een documentaire intrigeert alle stakeholders op het project en is een kwalitatief en langdurig bewijs hiervan.
Met een documentaire laat je de achtergrond verhalen zien van je bedrijf of je project. Laat klanten of experts aan het woord en versterk zo je boodschap. Een documentaire gaat verder waar de bedrijfsfilm is gestopt.
VideoCompany tracht hierbij het maken van een documentaire een beeld te geven van een aspect uit de realiteit, zoals uit de politiek, wetenschap, maatschappij, geschiedenis of van de persoonlijke belevingswereld van de opdrachtgever.

De documentaire onderscheidt zich van een registratie door de wijze waarop het verhaal verteld wordt. Dit kan zowel zitten in de opbouw van het verhaal, dat over het algemeen meerdere verhaallijnen telt, als in de wijze waarop dit in beeld gebracht is, of verklankt. In tegenstelling tot reportages, wordt bij een documentaire het onderwerp in een groter geheel geplaatst. De hoeveelheid research die daarvoor nodig is, is daardoor in de regel ook groter.

Hoewel er inhoudelijk of technisch geen enkele reden is om geen korte documentaire te maken, of een lange reportage, duren documentaires vaak langer dan 15 minuten, en reportages korter dan 10 minuten. Door de opkomst van documentaire films die grote Amerikaanse nieuwsmedia via internet aanbieden, is er een verschuiving zichtbaar richting kortere documentaire video’s.

De oprichters van VideoCompany hebben meer dan 10 jaar ervaring in het produceren van video’s en het portfolio is dan ook zeer uitgebreid. Van bedrijfsfilms en instructie video’s tot aan evenement reportages en TV commercials: VideoCompany heeft het meest complete en professionele video aanbod van Nederland. In september 2015 is er nog een BAFTA award gewonnen voor een documentaire die is geproduceerd door Rik Sinkeldam, creative partner van VideoCompany.

Enkele documentaire voorbeelden

– Foster Care

– Linda Bolder

Onze werkwijze

Het produceren van een documentaire kent een aantal belangrijke fasen. Of de documentaire lang of kort is, allen doorlopen ze dezelfde mate van intensiteit om als eindresultaat een film te hebben die kwalitatief perfect is, zowel film technisch als inhoudelijk.
Interesse in een documentaire? Vraag een vrijblijvend consult aan om tot een goede offerte te komen.

 • Ontwikkelfase

  In deze fase wordt het team samengesteld en wordt er gekeken naar het doel van de documentaire. Wat is de boodschap? Wie is de doelgroep? Wat is belangrijk voor het project of het bedrijf dat visueel naar voren moet komen? Wie vertelt er iets of laat wat zien? Er zullen 1 of meerder creatieve consults plaatsvinden om een goed beeld te krijgen van bovenstaande vragen en meer.

 • Pre-productiefase

  Het eigenlijke filmen van alle zaken. E.e.a kan in een dag worden gefilmd of over een verloop van een aantal weken. Iedere documentaire is anders, dus ook de wijze van filmen zijn verschillend. Zodra alles gefilmd is en afgerond is, wordt er pas overgegaan naar de volgende fase.

 • Productiefase

  Het eigenlijke filmen van alle zaken. E.e.a kan in een dag worden gefilmd of over een verloop van een aantal weken. Iedere documentaire is anders, dus ook de wijze van filmen zijn verschillend. Zodra alles gefilmd is en afgerond is, wordt er pas overgegaan naar de volgende fase.

 • Post-productiefase

  Alle beelden worden verwerkt tot de montage van de documentaire. Hier wordt rekening gehouden met het eerder ontwikkelde storyboard en je wensen. Afhankelijk van de lengte van de documentaire zal deze in afzienbare tijd worden opgeleverd. De documentaire wordt standaard opgeleverd volgens de hoge kwaliteitseisen voor TV.*Pakket opties

Alle extra wensen zijn bespreekbaar. Documentaires kunnen uitgebreid worden zoveel u maar wil.

Optie 1: Social Media versies van 15 en/of 30 seconden €99,-
Social Media in combinatie met video is steeds belangrijker voor iedere ondernemer. Video’s die worden bekeken op social media zijn vaak kort en krachtig en nodigen de kijker uit om meer te weten te komen over het bedrijf. VideoCompany kan van je ZZP video ook een social media versie maken, ideaal voor Facebook, LinkedIn of je eigen YouTube kanaal. Klik hier voor een voorbeeld van een social media video.

Optie 2: 3D tekst animatie €199,-
We kunnen met animaties altijd een stap verder gaan en delen van de content in 3D gaan bewerken. We hebben genoeg voorbeelden en denken graag met je mee. Hier enkele voorbeelden 3D tekst animatie.

Motivatie video